Ekipa OŠ dr. Josipa Pančića najbolja

 GDCK Novi Vinodolski organiziralo je općinsko 16. ožujka 2016.g. Natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa u Bribiru, u Osnovnoj školi dr.Josipa Pančića. Sudjelovale su tri ekipe kategorije pomladak koju čine mladi u dobi od 11 do 14 godina starosti.

Ekipa domaćina pod vodstvom mentora prof.Olivera Šimčića u sastavu: Naomi Kombol, Rea Krmpotić, Dea Sokolić, Lucija Trišić, Dorotea Dražić. Ekipa iz Triblja iz Osnovne škole Jurja Klovića pod vodstvom mentorice Sabine Mužević u sastavu Matea Klarić, Tamara Žirovec, Katarina Brkljača, Lucija Pavličević, Dario Šarčević i Valentina Smolčić. I ekipa iz Novog Vinodolskog Osnovna škola Ivana Mažuranića pod vodstvom mentora prof.Silvija Tomljanovića i Nele Pavković u sastavu Lucija Svetić, Iva Jovanović, Marta Bužonja, Lucija Gojak, Frane Kružičević, Katija Krpan.

Sve ekipe, u pružanju prve pomoći priprema naša dugogodišnja volonterka dr.Daniela Dabeska-Novkovski. Sudionike natjecanja i sve prisutne pozdravilo je ravnatelj škole domaćina Goran Matić kao i predsjednica GDCK Novi  Vinodolski Vesna Đujić koja je i otvorila natjecanje, a ekipama je poručila da bolji pobijedi.

Samo natjecanje odvija se na šest radilišta. Na prva četiri radilišta provjerava se znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o Hrvatskom Crvenom križu, o Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i to putem testa. Peto i šesto radilište je praktičnog karaktera gdje se simuliraju nesreće koje se mogu dogoditi u školi i oko škole a mladi pokazuju znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

U simulaciji su nam pomogli učenici svih triju škola koji su glumili ozljeđene. Najviše bodova osvojila je ekipa iz OŠ Dr.Josipa Pančića iz Bribira i stekla je pravo sudjelovanja na 20tom međužupanijskom natjecanju mladih HCK koje će se održati 16.04. u Otočcu. Tamo će se natjecati s ekipama iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županija koje su pobijedile na nižoj razini natjecanja.

             

                                                                                  Ravnateljica Višnja Peričić, mag.oec.

                                                                                 Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski

 

sretni.jpgUčenici OŠ dr. Josipa Pančića najbolji u pružanju prve pomoći!

Tags: Bribir Općina